MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Bloesemfietstocht van Vockestaert dit jaar op eigen gelegenheid fietsen

23 april 2021. Binnenkort kleurt heel Nederland roze en wit, als de fruitbomen weer in vol in bloei staan. Dé periode voor een fietstocht vol kleuren en geuren door Midden-Delfland. Omdat een georganiseerde fietstocht met gids dit jaar niet mogelijk is, heeft de ANV Vockestaert een bloesemfietstocht uitgezet die u zelf op eigen gelegenheid kunt fietsen.

De fietstocht is uitgezet met het fietsknooppuntensysteem en komt langs vele bloeiende fruitbomen in boomgaarden. Twee jaar geleden zijn er bij verschillende boerderijen nieuwe hoogstam fruitbomen geplant en deze doen voorzichtig hun best om bloesem te tonen. In de route is op een aantal locaties, waar deze nieuwe bomen zijn geplant, een banner opgehangen. Helaas is een bezoek aan de boomgaarden of boerderijen niet mogelijk met de huidige coronamaatregelen, maar dit zal liefhebbers niet weerhouden om bloesemroute te gaan rijden.

Bloesemfietstocht 2021

De bloesemroute kan op elke locatie worden begonnen en naar eigen inzicht helemaal of gedeeltelijk worden afgelegd. Lengte van de route is ongeveer 28 km.

Vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 2 mei is de route te vinden op de website www.vockestaert.nl/bloesemfietsttocht/. Maakt u mooie foto’s: deel ze op de facebookpagina van Vockestaert.

Bekijk de interactieve fietstocht alvast thuis, op de computer, tablet of telefoon: beleef.middendelfland.net/index.htm?routeid=Bloesemroute 2021.

Bloesemfietstocht 2021

Bron (tekst en foto's): Persbericht Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

23 april 2021