MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Ode aan Midden-Delfland - 12 juni tot 18 september 2021

12 juni 2021. Het Nationaal Bureau voor Toerisme & congressen (NBTC) heeft het jaar 2021 als thema meegegeven: 'Ode aan het Landschap'. Culturele organisaties in Midden-Delfland hebben dit thema, met een kleine woordspeling, veranderd tot 'Ode aan Midden-Delfland'. Extra aandacht dus voor de prachtige gemeente en het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. De vier dorpskernen in de gemeente Midden-Delfland, Maasland, Schipluiden, 't Woudt en Den Hoorn, presenteren ieder een eigen programma rond dit thema; bekijk het programma.

Zie ook

Ode aan Midden-Delfland

Start Ode aan Midden-Delfland en presentatie fietskaart

De officiële start van Ode aan Midden-Delfland was vandaag in 't Woudt. Tijdens een besloten bijeenkomst op het erf van de Hofwoning werd de speciale fietskaart gepresenteerd. Het is de bedoeling dat men met behulp van de fietsknooppunten zelf een mooie route uitstippelt langs de op de kaart aangegeven hoogtepunten van Midden-Delfland. Er zijn drie routesuggesties aangegeven. De hele zomer, tot aan 18 september 2021 is er van alles te beleven in Midden-Delfland!

Ode aan Midden-Delfland
"Als we luisteren naar het landschap, horen we elke dag een ander lied" krijgt geleidelijk aan zijn vorm.

Tijdens de bijeenkomst kon men luisteren naar diverse ode's, zowel gezogen als gesproken. De Maxima's zongen onder andere het lied Polderland (van boer Nico), Marloes Arkesteijn zong het op muziek gezette 'Midden-Delfland gedicht' van Tineke van Gils en Tineke van der Knaap sprak namens DNA Den Hoorn hun Ode uit. Gezamenlijk werd een op Midden-Delfland toepasselijke ode afgemaakt met grote letters: "als we luisteren naar het landschap"...  "horen we elke dag een ander lied". José van Winden, van het kinderboek Citta en Slow, gaf haar eigen ode aan Midden-Delfland.

Ode aan Midden-Delfland
Proosten op Ode aan Midden-Delfland.

Schipluiden

In Schipluiden is er op het vroegere kasteelterrein een bijzondere tentoonstelling over de opgraving van kasteel Keenenburg in 1976 van de donjon. In Museum het Tramstation staat een tentoonstelling Ode aan Midden-Delfland met speciale aandacht voor bijzondere landschapselementen. Daarnaast is er een schrijfwedstrijd Ode aan Midden-Delfland (inzenden tot 1 augustus 2021) en een rederijkersdag in september. In de Dorpskerk exposeren beeldend kunstenaar Rina Groot en keramiste Tineke van Gils. In september, tijdens het Monumenten weekend, wordt weer de Delflandrace gehouden, dit is een zeilwedstrijd met monumentale zeilende westlanders.

Ode aan Midden-Delfland

Maasland

In Maasland organiseert de Historische Vereniging Maasland in gebouw Tavenu, achter Museum De Schilpen, een tentoonstelling over het landschap rond Maasland. Maaslandse kunstenaars en de fotoclub Maasland organiseren de Expositie Landschappen.

Den Hoorn

In Den Hoorn is er voor kinderen een poldertocht 'De Polsstokspringer' op 17 juli. Op 18 juli zijn er een wandeling over de geschiedenis van Den Hoorn en een optreden van Marlies Ruigrok. Er komt een fototentoonstelling over de transitie van oud naar nieuw Den Hoorn langs de Woudselaan. Fanfare voor de Hoornse Vaart is een evenement op het water. Tijdens het Monumenten weekend in september is er Montmartre op het Koningin Julianaplein.

Ode aan Midden-Delfland

't Woudt

In de kerk van 't Woudt zijn de Zomeravondconcerten weer geprogrammeerd. Op 19 juni is er het Midzomernachtfeest. Tijdens de Woudse Polder Experience kom je alles te weten over deze bijzondere polder en het kerkdorp. 

Meer informatie

Houd het programma goed in de gaten voor activiteiten, data en tijden, want nog niet alle programmaonderdelen zijn volledig beschreven; bekijk ook de Facebook pagina van Ode aan Midden-Delfland.

16 september 2021