MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Knotgroep Midden-Delfland eindelijk weer aan het werk op de Landelijke Natuurwerkdag

6 november 2021. Na een coronaperiode van bijna twee jaar, waarin nauwelijks geknot werd, kon Knotgroep Midden-Delfland eindelijk weer aan het werk. Op de Landelijke Natuurwerkdag, de eerste zaterdag van november, werd met maar liefst 35 mensen op de boerderij van de familie Van 't Hoog in de Klaas Engelbrechtspolder, Schipluiden, een bosje met hoofdzakelijk essen gekortwiekt. De twee stapels met stammen en loof zagen er zeer indrukwekkend uit.

Natuurwerkdag in Midden-Delfland - 6 november 2021

Het is inmiddels het 45ste jaar dat Knotgroep Midden-Delfland met vrijwilligers elke drie weken in de herfst- en winterperiode wilgen, essen en elzen knot. De deelnemers komen hierbij op prachtige en bijzondere locaties in Midden-Delfland: oude boerderijen, de Vlietlanden en de twee Eendenkooien. Knotbomen moeten regelmatig worden geknot, zodat ze niet te fors worden en omvallen. In Midden-Delfland zijn ook de Werkgroep Wolf en de Knotgroep van de KNNV Natuurlijk Delfland werkzaam. Met dit leuke en nuttig werk helpen knotgroepen mee aan het behoud van de karakteristieke elementen in het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Natuurwerkdag in Midden-Delfland - 6 november 2021

Natuurwerkdag in Midden-Delfland - 6 november 2021

De knotgroep Midden-Delfland gaat nog aan het werk op de volgende data: 27 november, 18 december (locatie Zuidbuurt 30, Vlaardingen), 8 januari 2022, 29 januari, 19 februari (locatie Eendenkooi De Keen Schipluiden), 12 maart. Knotgroepen kunnen altijd extra handen gebruiken! Kijk op de FaceBookpagina van de knotgroep voor meer informatie. 

Natuurwerkdag in Midden-Delfland - 6 november 2021
Het resultaat van een dag hard werken.

07 november 2021