MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Verrassend Midden-Delfland Dag 19 juni 2021 - verslagje

19 juni 2021. Het had een feestelijker dag kunnen zijn, maar deze jaarlijkse promotiedag van het Midden-Delflandgebied kwam eigenlijk één week te vroeg. Op 18 juni deelde premier Rutte mee dat vanaf 26 juni de meeste coronabeperkingen zullen gaan vervallen, behalve dan het 1,5 meter afstand houden (waarom een week wachten?). Ook live muziek met publiek mag dan weer! Mondkapjes alleen nog verplicht als afstand houden niet lukt. Mede hierdoor bleven enkele locaties vandaag helaas nog even gesloten. Plezierig druk was het onder andere wel op de Belevenisboerderij aan de Oude Bovendijk in Rotterdam, langs de Harreweg in Schiedam en bij de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Met water spelen en vies worden mag hier.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Na lang met slagroom schudden krijg je roomboter.

De opening van de Midden-Delfland Dag vond plaats op de gezellig drukke Belevenisboerderij van Natuurmonumenten in de Schieveense Polder, gemeente Rotterdam. Van veel gemeenten en organisaties uit de regio waren vertegenwoordigers aanwezig bij een netwerkbijeenkomst. Hier werd onder andere gediscussieerd over het meer bekend maken van Midden-Delfland en de streekproducten.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Netwerkbijeenkomst over de toekomst van BPL Midden-Delfland.

De opening van de Midden-Delfland Dag vond buiten plaats, in een deels open tent. Hier werd de Midden-Delfkrant special "Woord & Beeld, Ode aan Midden-Delfland" overhandigd aan Marja van Bijsterveldt. De de redactie werd in het zonnetje gezet door de voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging Koos Karssen. Verder was er aandacht voor het project 'Rotterdam de boer op', de visie voor het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland en de Gebiedstafel.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
De redactie van de Midden-Delfkrant in het zonnetje.

Vanwege coronabeperkingen vielen de locaties Schaapskudde Vockestaert (Schiedam) en de boerderij van de familie Hoogerbrugge (Rotterdam) van het programma af. Wie bij Hoogerbrugge naar binnenreed werd evenwel hartelijk ontvangen en kon de prachtige limousin koeien bewonderen.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
De limousin koeien van Lenno Hoogerbrugge op de film.

Langs de Harreweg hadden de KNNV, het Natuur- en Milieu-Educatiecentrum (NME) en de Groene Raat (voorlichting over klimaatadaptieve tuinen) een goede dag voor wat bezoekers betreft. Bij de KNNV moest men binnen wel, met mondkapje, de pijlen volgen.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Klimaatadaptief tuinieren.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Vergroenen van de woonomgeving.

In de ochtend vond bij de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl de opening van de gerestaureerde wagenschuur plaats. Ook was er een expositie duurzaam en gezond voedsel van eigen grond. Verder waren er rondleidingen over het terrein, de bijenfarm, moestuin en kas. De stands van de Midden-Delfland Vereniging en de crowdfundingactie voor het herstel van het hek van Hodenpijl zorgden ook op het erf van de buitenplaats voor de nodige drukte.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
De gerestaureerde wagenschuur bij de buitenplaats Hodenpijl.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021
Popup-kraam van de Midden-Delfland Vereniging.


Midden-Delfland Dag: Verrassend Midden-Delfland

11 juni 2021. Zaterdag 19 juni is het weer Midden-Delfland Dag. Verrassend Midden-Delfland is het thema. Polder Schieveen, Kethel/Schiedam en Schipluiden zetten hun beste beentje voor.

De aftrap is bij de Belevenisboerderij Schieveen met de feestelijke presentatie van de speciale Midden-Delfkrant, getiteld Ode aan Midden-Delfland in Woord & Beeld en de Visie van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Locaties

Rekening houdend met de geldende coronamaatregelen is er genoeg te zien en te beleven, met name voor kinderen. Locaties zijn de Belevenisboerderij en Hoogerbrugge Natuurlijk in Polder Schieveen boven Rotterdam. Of bezoek het NME milieucentrum, de Groene Raat met haar voorbeeldtuinen, speelpolder Het WIJland en de Boshoek, alle in Schiedam Kethelpoort.

De Historische Vereniging Schiedam en theeschenkerij ’t Kethelhuys organiseren wandelingen door het dorp Kethel. Verder zetten Hoeve Ackerdijk tussen Delft en Rotterdam en de Adrianushoeve in Schiedam hun deuren open.

In Schipluiden bij de Levende Buitenplaats aan Tramkade 24b gaat een speciale expositie van start: Duurzaam en gezond van eigen grond in het bezoekerscentrum en de gerestaureerde wagenschuur. Medewerking verlenen LTO Noord Delflands Groen, LTO Noord, gemeente Midden-Delfland, Natuurmonumenten, biologische melkveehouders, coöperatie Heerlijk van Dichtbij, ANV Vockestaert, Vogelwerkgroep Midden-Delfland, Stichting Op Hodenpijl en de Midden-Delfland Vereniging. Er is een open dag bij Bijenfarm Honey Highway.

Kinderactiviteiten en meer toegestaan

Kinderactiviteiten zoals wildplukken, polderslootexcursie, natuurkunst zijn toegestaan en verder ook bezichtigingen, rondleidingen en (stilte)wandelingen. Maar houd voldoende afstand (1,5 mtr) en neem voor de zekerheid mondkapjes mee. Live muziek met publiek mag helaas nog niet, alle optredens vervallen daardoor.

Het programma staat op de website van de organiserende Midden-Delfland Vereniging. Bij pop-upkramen van de vereniging liggen gratis fiets- en wandelroutes en meer klaar om het open en groene gebied tussen Delft, Rotterdam en Den Haag op eigen houtje te verkennen. Kijk dus op www.middendelflandvereniging.nl.

Bron: Persbericht Midden-Delfland vereniging 11 juni 2021.


Midden-Delfland Dag - Verrassend Midden-Delfland - 19 juni 2021

8 juni 2021. De Midden-Delfland Dag is dit jaar op 19 juni 2021 en heeft als thema meegekregen 'verrassend Midden-Delfland'. De opening vindt plaats op de belevenisboerderij van Natuurmonumenten in hieveen. De speciale activiteiten vinden voornamelijk plaats in Rotterdam Schieveen, Kethel/Schiedam en Schipluiden. Vanwege corona opgelegde beperkingen mag er helaas geen live muziek gemaakt worden met publiek. Hierdoor gaat o.a. het optreden van Caecilia Schipluiden niet door. Klik op de poster voor het volledige programma.

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2021

25 juni 2021