MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kadeverbetering Schipluiden verloopt voorspoedig

10 mei 2021. Na de hervatting van de werkzaamheden verliep het indrukken van dikkere damwanden voorspoedig. Tussen de Paardenbrug en Hofbrug zijn alle damwanden geplaatst en op de juiste hoogte ingekort. De volgende fase omvat het plaatsen van lange buizen tot op een stabiele grondlaag, het pleistocene zand. Met het inbrengen van groutmortel worden de buizen gefixeerd. Ook deze klus is bijna voltooid.

Kadeverbetering Schipluiden - 20 februari 2021

Kadeverbetering Schipluiden - 20 februari 2021

Deze week begint een test langs de Vlaardingsekade van het indrukken van damwanden, maar niet in plaats van, maar juist vóór de bestaande kadewand. Op basis van het resultaat wordt besloten welke methode aan deze zijde van de Gaag wordt toegepast; dit gebeurt pas na de zomer. Als de damwanden bij de Dorpskerk ook naast de bestaande beschoeiing kunnen worden geplaatst, kunnen de elzen wellicht blijven staan?

Kadeverbetering Schipluiden - 20 februari 2021

De werkzaamheden aan de Vlaardingsekade tussen Korpershoek en de Schoolstraat wordt binnenkort afgerond. De muur aan de straatzijde is verhoogd en er wordt gewerkt om het wandelpad terug te brengen.


Werkzaamheden kadeverbetering Schipluiden hervat

19 februari 2021. De schaatsperiode is weer voorbij. Er was enig bestuurlijk overleg nodig tussen de gemeente Schipluiden en het hoogheemraadschap van Delfland om te wachten met werken aan de kade tot na deze ijsperiode. Nu wordt weer gewerkt aan de kade in Schipluiden aan de Dorpsstraat tegenover het Raadhuis. Het werk aan de kade van de Dorpsstraat tussen de Paardenbrug en de Zouteveensebrug zal volgens planning half maart verder gaan. Pas in oktober 2021 zal de kade aan de Dorpsstraat klaar zijn. De bouwhekken langs de Vlaardingsekade zijn voorlopig weggehaald. Hier zal het werk pas beginnen in het najaar van 2021.

Kadeverbetering Schipluiden - 20 februari 2021


 

Werkzaamheden kadeverbetering Schipluiden gaan verder

26 januari 2021. Vandaag berichtte het Hoogheemraadschap van Delfland dat er een oplossing gevonden is voor het duwen van damwanden in het centrum van Schipluiden. Obstakels verhinderden op verschillende plaatsen de damwanden tot de geplande diepte te duwen. De oplossing bestaat uit het voorboren op de plaats van de damwand, waarna de damwand op de eerder gebruikte methode naar beneden wordt geduwd. De wanden zullen worden geplaatst op dezelfde plaats als de oude betonnen wand. Binnenkort worden de werkzaamheden hervat. Klik voor het hele bericht.

Bekijk wat er eerder gebeurde aan de kaden van Schipluiden.

Kadeverbetering in Schipluiden
Er ligt al een boor klaar om het werk te kunnen voortzetten aan de kaden van Schipluiden.

10 mei 2021