MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfkrant voor bewoners verzorgingshuizen Schipluiden, Maasland en De Lier

22 maart 2021. De lente kun je beleven met de Midden-Delfkrant. Onder dat motto heeft de Midden-Delfland Vereniging het magazine cadeau gedaan aan alle bewoners van Akkerleven in Schipluiden, Singelhof in Maasland en Triangel in De Lier.

Het kwartaalblad valt altijd met de wisseling van de seizoenen op de mat bij de ruim drieduizend leden. Het is een lastige tijd door de coronamaatregelen. ‘Voor u was het de afgelopen maanden wellicht wat moeilijker om buiten te vertoeven’, aldus voorzitter Koos Karssen in een begeleidende brief. ‘Daarom bieden we u de Midden-Delfkrant aan, een echt lentenummer, om te bekijken en op de hoogte te blijven van wat er om u heen gebeurt.’

Midden-Delfkrant
Akkerleven in Schipluiden met Heleen Paalvast.

Midden-Delfkrant
Singelhof in Maasland met Lisa van Uffelen.

Zo is er een artikel over Melkmuseum de Zonnehoeve aan de Trekkade in Vlaardingen. Boerin Ria van Paassen vertelt over de ‘koeiendans’, als de koeien in het voorjaar weer naar buiten kunnen. En dat ook molens ‘jonkies’ kunnen krijgen, bewijst het specerijenmolentje ’t Kleyn Vermoogen naast de grote Groeneveldse watermolen in Schipluiden. Redacteur Frits van Ooststroom 'verzeilt' bij een monumentaal toegangshek in Delft. Vaste prik is het recept van Lydia van der Kieft, dit keer van Woudtse Pudding.

Midden-Delfkrant
De Triangel in De Lier met Heleen Paalvast en Marga Krapels.

Ommetjes

Liefhebbers kunnen de Groenzoomroute (voorzichtig!) uitknippen om te wandelen. De MDV-werkgroep Paden ontwikkelde in totaal vijf nieuwe korte rondwandelingen die op de verenigingssite staan en kunnen worden opgehaald.

Midden-Delfkrant
Wandelen in de Groenzoom, Oostmeerpolder. Foto Jan Tukker.

Kijk op middendelflandvereniging.nl onder Doe mee om het magazine te ontvangen, en in juni bovendien het themanummer Ode aan het landschap van Midden-Delfland.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 22 maart 2021, foto's Midden-Delfland Vereniging.

24 maart 2021