MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Jubileumconcert 100 jaar Caecilia Schipluiden (bekijk de video), begin van een bijzonder jaar

20 november 2021. De 100-jarige geschiedenis van Caecilia Schipluiden werd verteld en uitgebeeld door enkele vroegere dirigenten van de vereniging, allen in de persoon van Petto Koop. In een muzikale tijdreis presenteerden alle afdelingen van de vereniging zich in een vrijwel uitverkocht Theater De Veste in Delft, de harmonie, het jeugdorkest, DrumPack en de Knotwilgen. Met de toegift van de Knotwilgen en orkestleden, het 'Niet Kniezen, Niet Zeuren', ging iedereen met een glimlach naar huis. Het jubileumjaar is begonnen!


Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
Het harmonieorkest o.l.v. Bart Roobol. Foto Lenny Martinez.

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
Het Jeugdorkest o.l.v. Bastiaan Kuijpers. Foto Lenny Martinez.

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
DrumPack o.l.v. Ferry Vogelaar. Foto Lenny Martinez.

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
De Knotwilgen met Niet Kniezen, Niet Zeuren. Foto Lenny Martinez.

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
De finale met Niet Kniezen, Niet Zeuren. Foto Annelies.

Jubileumconcert Caecilia Schipluiden - 20 november 2021
Een verrassing was er voor Manus Berkhout die door voorzitter Jet van Paassen de erespeld voor het 65-jarige lidmaatschap kreeg opgespeld, een onderscheiding van de Zuid-Hollandse Bond van Muziekgezelschappen. Foto Joop Arkesteijn.

Volgend evenement: Caecilia Royale: nieuwe datum: 26 maart 2022!

De kaartverkoop is inmiddels begonnen: Klik HIER. Maar, vanwege de recente nieuwe coronamaatregelen (14/18 december 2021) gaat Caecilia Royale niet op deze datum door; de nieuwe datum is 26 maart 2022.

Caecilia Royale 22 januari 2022


Jubileumconcert Caecilia Schipluiden in Theater De Veste Delft gaat door!

15 november 2021. Terwijl veel bijeenkomsten en evenementen in de regio worden afgelast vanwege de recente coronamaatregelen gaat het jubileumconcert van Caecilia Schipluiden aanstaande zaterdag 20 november wel door. Maar let op: kom op tijd en zorg dat je vóór acht uur in Theater De Veste aanwezig bent om je gratis drankje te ontvangen; dit omdat de bar om acht uur moet sluiten. Het concert begint om 20:15 uur en er is geen pauze. Het jubileumconcert belooft een tijdreis te worden door de geschiedenis van de 100-jarige Caecilia Schipluiden; dat wil je natuurlijk niet missen! Er is nog een klein aantal kaarten beschikbaar. Zie de website van Theater De Veste.

Theater De Veste is een corona-veilige omgeving. Bij de ingang wordt eerst je QR coronatoegangsbewijs gecontroleerd. Het vernieuwde ventilatiesysteem garandeert optimale ventilatie en luchtverversing. Na afloop van het concert zijn er geen verdere activiteiten en verlaten publiek en orkest het theater.


Muziekvereniging Caecilia Schipluiden viert 100-jarig bestaan

22 oktober 2021. Op 21 november 1921 werd in Schipluiden de R.K. Harmonievereniging St. Caecilia opgericht met als belangrijk doel de katholieke muzikanten weg te halen uit de bestaande openbare vereniging Crescendo. Het bestuur begon voortvarend met de verkoop van aandelen om met de opbrengst instrumenten te kopen. Al snel konden er concerten worden gegeven en de eerste deelname aan een muziekconcours was al op 21 mei 1923. Met de boot van P. Koole ging het orkest met dirigent C.C.J. Vrijhoff naar Oud Beierland. Het R.K. is al geruime tijd verdwenen. Vele concerten, serenades en Koninginnedagen later bestaat de Muziekvereniging Caecilia Schipluiden nu 100 jaar. De start van een wervelend jubileumjaar is op 20 november met het Jubileumconcert in Theater de Veste Delft. De kaartverkoop is inmiddels gestart!

Caecilia 100 jaar logo

Jubileumconcert 20 november 2021

Met het jubileumconcert op 20 november 2021 in Theater de veste in Delft wordt het jubileumjaar ingeluid. Het concert belooft een muzikale tijdreis te worden door het 100-jarige bestaan van Caecilia Schipluiden. Alle afdelingen en leden van de vereniging presenteren zich op het toneel van het theater.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen! Op de website van Theater de Veste kunnen kaarten besteld worden. Hierbij worden meteen de zitplaatsen gekozen.

Caecilia 100 jaar jubileumconcert 20 november 2021

Kom naar een vol en veilig Theater de Veste

Volgens de huidige coronaregels mogen alle zitplaatsen bezet worden. Echter, toegang is alleen toegestaan bij een positief resultaat van de scan van de corona QR-code van de bezoekers. Met een nieuw ventilatiesysteem dat verse lucht van buiten inblaast zorgt Theater de Veste voor veilige omgeving.

Poster Jubileumconcert 20 november 2021 Theater de Veste


Caecilia Schipluiden programma 2022

Kijk voor het jubileumprogramma op de website van Caecilia Schipluiden. Hier volgt een kort overzicht van de bijzondere activiteiten.

26 maart: Caecilia Royale, Schipluiden

Cultureel festival, in het teken van 100 jaar muziek en cultuur door Caecilia. Op verschillende locaties.

9 april: Amazing Meezing Matinee, Akkerleven

Voor de senioren in het zorgcentrum verzorgt Boerenkapel de Knotwilgen overdag een Amazing MeezingMatinee!

23 april: JeugdOrkestenFestival en Kapellenfestival, Notenschip

Overdag is het JeugdOrkestenFestival, een miniconcours voor jeugdorkesten, waaronder ons eigen Jeugdorkest. ‘s Avonds is het BitterBal, een boerenkapellenfestival!

April/mei: Concertreis, Bestemming: verrassing

Het Jeugdorkest gaat op tournee! Waar precies blijft nog even een verrassing. Pak alvast de koffers, dit belooft een superleuke muzikale trip te worden.

18 juni: A Night at the Bridge, Molen de Korpershoek

Een spectaculair muzikaal festival bij een ondergaande zon, met Molen De Korpershoek als decor! Schipluiden kan een spectaculaire avond verwachten.

13 augustus: Maestro tijdens het Zomerfeest Schipluiden

Het is de bedoeling om tijdens het Zomerfeest een muzikale avond te verzorgen met de formule Maestro, waarbij een aantal prominenten het harmonieorkest zullen dirigeren.

19 november: Caecilia’s Academy Awards, Dorpshoeve

Het jubileumjaar van Caecilia Schipluiden wordt in stijl afgesloten met een heus filmgala, Inclusief muzikale Oscars en filmische muziek. Een geweldige afsluiting.


Eerdere jubilea in stappen van 25 jaar

Caecilia Schipluiden 25 jaar - 1946
Foto gemaakt t.g.v het 25-jarig jubileum in 1946; enkele leden werden als militair naar indonesie gestuurd; op hun plaats stond een stand-in en hun hoofd werd later ingemonteerd.

Caecilia Schipluiden 50 jaar - 1971
Foto gemaakt t.g.v het 50-jarig jubileum in 1971; de gehele vereniging poseerde op het schoolplein.

Caecilia Schipluiden 75 jaar - 1996
Foto gemaakt t.g.v het 75-jarig jubileum in 1996 met de hele vereniging op het podium tijdens het jubileumconcert in de Rijswijkse Schouwburg.

Foto's komen uit het archief van Caecilia Schipluiden.

13 januari 2022