MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Vereniging zet Oostland in de kijker

16 oktober 2021. Altijd al meer willen weten over natuur en landschap in het Oostland? Al geruime tijd werken de meest toonaangevende streek- en natuurorganisaties samen en zetten zich in voor het gebied. Op een thema-avond op maandag 25 oktober bij ‘t Manneke (Leeweg 33, Berkel en Rodenrijs) vertellen ze u graag meer erover en beantwoorden vragen. Iedereen is welkom op deze gratis toegankelijke bijeenkomst die begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp zijn groeigemeenten met nieuwe woonwijken. Gelukkig is er nog steeds natuur en platteland vlakbij huis om van te genieten. Zo behoort De Groenzoom sinds kort tot het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Koos Karssen zal als gastheer ingaan op de rol van de Midden-Delfland Vereniging en de kernwaarden van het Midden-Delflandgebied. Bob Hartog van Natuurmonumenten vertelt over het beheer van de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. Richard Smokers van Natuur- en Milieubescherming Pijnacker en Hans Sanders van Natuur- en Vogelwacht Rotta zoomen na de pauze in op de flora en fauna van De Groenzoom en het Rottemerengebied.

Midden-Delfland vereniging zet Oostland in de kijker - 15 oktober 2021

Bij informatiestands liggen o.a. handige fiets- en wandelroutes klaar om te bekijken en mee te nemen.

Midden-Delfland vereniging zet Oostland in de kijker - 15 oktober 2021
Fietsbrug over de Berkelse Zweth in het verlengde van de Oude Bovendijk. Foto Jan Tukker.

Midden-Delfland Vereniging

De Midden-Delfland Vereniging (ca. 3100 leden) organiseert thema-avonden of stadsbijeenkomsten sinds enkele jaren, achtereenvolgens in Schiedam, Delft, Westland, Vlaardingen en nu in Oostland. Het Midden-Delflandgebied staat bekend als groene long en achtertuin van de stad, waar je kunt wandelen, fietsen, skaten, varen etc., kortom genieten van rust, ruimte en weidsheid. Zijn we daar tevreden mee? Moet het meer of juist minder in deze sterk verstedelijkte regio, goed voor ruim 2 miljoen inwoners.

Programma

19.30 uur Inloop met koffie/thee.

20.00 uur Midden-Delfland Vereniging. Koos Karssen vertelt over de activiteiten van de vereniging en over de kernwaarden van het Midden-Delflandgebied.

20.20 uur Natuur van de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. Bob Hartog van Natuurmonumenten vertelt over het beheer van de twee gebieden.

21.00 uur Een drankje tijdens de pauze.

21.20 uur Flora en fauna van De Groenzoom en het Rottemerengebied. Aan het woord komen Richard Smokers van Natuur- en Milieubescherming Pijnacker en Hans Sanders van Natuur en Vogelwacht Rotta.

21.50 uur Afsluiting met een drankje.

Praktische informatie

Voor de organisaties is het fijn om te weten op hoeveel mensen kan worden gerekend. Ze zien (verplichte) aanmelding tegemoet via secretariaat@middendelflandvereniging.nl of 06 – 42 10 54 07 (het secretariaat is bereikbaar op maandag en woensdag). Bij ‘t Manneke wordt elke gast gevraagd om zijn/haar QR-code te laten zien.

16 oktober 2021