MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Openstelling 'vliegend' wandelpad rondje Schipluiden-Kraaiennest nu t/m 3 maart

26 februari 2021. Vanwege de overweldigende belangstelling, maar ook omdat het voor wat betreft de vogels ook nog even kan, is de openstelling van het vliegende wandelpad (zie hier onder) verlengd t/m 3 maart. Daarna is het wel echt gesloten.


Nieuw 'vliegend' wandelpad geopend: rondje Schipluiden-Kraaiennest

26 januari 2021. Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, over andere (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden. En onderweg geniet u van het fraaie landschap. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft een vliegend wandelpad voor u uitgezet dat gedeeltelijk over boerenland gaat. U kunt tijdelijk een prachtig rondje wandelen vanaf Schipluiden en komt o.a. langs de Vlaardingervaart, recreatiegebied het Kraaiennest en de Zijde.

Vliegend wandelpad

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden, veelal over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over boerenland gaan, dit land gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven te nestelen en hun jongen groot te brengen.
De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland.

Vliegend wandelpad Kralingerpolder
Het vliegend wandelpad door de polder.

Deelnemen

U bent vrij om deze wandeling van ongeveer 13 km op eigen gelegenheid te lopen, t/m 27 februari a.s.. De wandeling start op de parkeerplaats van de sportvelden, achter het gemeentehuis van Schipluiden. Ga naar de website van Vockestaert voor de routebeschrijving en het kaartje van deze nieuwe tijdelijke wandeling.

Een paar aandachtspunten:

  • Af en toe kan het pad glibberig zijn; een uitdaging! Dus houd daar rekening mee met uw schoeisel.
  •  Alhoewel op veel stukken de openbare weg wordt gevolgd, zijn er percelen waar honden niet zijn toegestaan. U wordt er daarom dringend op gewezen dat u geen honden mee mag nemen op deze wandeling, ook niet aangelijnd. Dit vanwege o.a. eventuele miskraamproblemen voor zwanger vee.
  •  Wandelen in de open lucht is in verband met Corona een fijne activiteit. Het is ook niet al te moeilijk om je aan de Corona maatregelen te houden. Wij gaan er dan ook vanuit dat alle wandelaars dat zullen doen.

Veel plezier!

Bron: Persbericht ANV Vockestaert 26 januari 2021.

26 februari 2021