MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

DNA Den Hoorn Verhalenwandeling en audiotour

8 augustus 2021. Op 18 juli j.l. is in Den Hoorn de DNA verhalenwandeling geïntroduceerd in het kader van Ode aan Midden-Delfland. Tijdens deze aardige en leerzame wandeling vertelt de Polsstokspringer de geschiedenis van Den Hoorn in een tiental verhalen. Scan de QR-code op de routebordjes met je smartphone en luister tijdens het wandelen. De wandeling start aan het begin van de Dijkshoornseweg bij de Hoornsevaart of Kickert en eindigt op het Koningin Julianaplein. De wandeling van ca. zeven kilometer kun je zelfstandig maken.

DNA wandeling Den Hoorn
Start van de wandeling aan de Kickert.

De wandeling leidt door de oude dorpskern van Den Hoorn en door enkele omliggende nieuwere wijken, waaronder de woonwijken die gebouwd zijn op het voormalig tuindersgebied in de Voordijkshoornsepolder en Harnaschpolder, die nu gedeeltelijk toebehoren aan de gemeente Delft. Tijdens de wandeling kom je een aantal keer de Dijkshoornseweg tegen, de oudste weg van Den Hoorn. Er is ook opvallende veel groen te zien.

De Polsstokspringer

Stichting DNA Den Hoorn stelt zich tot doel verhalen over Den Hoorn en haar inwoners te verzamelen en deze door te geven aan volgende generaties. Het kunstwerk de Polsstokspringer van Willem Doomernik past bij deze verhalen en staat symbool voor de transformatie van tuinbouwgebied naar nieuwe woonwijken en industriegebieden. Het is de bedoeling dat de Polsstokspringer, een kunstwerk in brons en roestvrij staal, een prominente plaats krijgt aan de Hoornsekade, nabij de Dijksoornseweg.

DNA wandeling Den Hoorn
Visualisatie van de Polsstokspringer, hier langs de Woudselaan.

Virtueel wandelen kan ook!

De DNA wandeling Den Hoorn is ook opgenomen in de reeks van wandelingen op de website Midden-Delfland moet je beleven. Klik op de link en daarna op 'Beleven'. Gebruik de pauze-knop om te pauzeren wanneer een QR-code zichtbaar wordt. Scan de code met je telefoon en luister naar het verhaal van de betreffende locatie (de achtergrondmuziek kun je uitzetten). Druk nogmaals de pauzeknop om de wandeling te vervolgen. Eventueel klik je op de +knop om minder of meer categorieën te selecteren. Veel plezier!

DNA wandeling Den Hoorn
De DNA wandelroute Den Hoorn.

10 augustus 2021