MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tentoonstelling: Ode aan Midden-Delfland met werk van Tineke van Gils en Rina Groot

14 augustus 2021. In de Dorpskerk in Schipluiden is op alle zaterdagen tot en met het monumentenweekend 2021,11 en 12 september, de tentoonstelling ‘Ode aan Midden-Delfland’ te bezoeken met werk van keramiste Tineke van Gils en beeldend kunstenaar Rina Groot. Deze duotentoonstelling vindt plaats in het kader van ‘Ode aan Midden-Delfland’, de zomermanifestatie georganiseerd door Cultuurplatform Midden-Delfland.

Beide kunstenaars hebben zich laten zich inspireren door het landschap van Midden-Delfland. Keramiste Tineke van Gils toont met ‘De koe op een voetstuk’ enkele van haar karakteristieke werken, waaronder de brandrode koe, een oud en bedreigd ras, als theepot. Tijdens haar bezoek aan het Chinese Jingdezhen maakte zij een theepot met een afbeelding van de Trambrug uit Schipluiden. In 2002 maakte Tineke al een lofzang op Midden-Delfland in dichtvorm. Hiermee besloot ze ook haar aandeel tijdens presentatie van de tentoonstelling.

Tentoonstelling: Ode aan Midden-Delfland met werk van Tineke van Gils en Rina Groot - 14 augustus 2021

Beeldend kunstenaar Rina Groot toont met haar 'Polderlandschappen' twee frames met elk 36 tekeningen/schilderijen van locaties in de Zouteveense Polder. Tijdens haar presentatie beschreef zij de route die zij volgde langs deze locaties. De linker en rechter frames tonen dezelfde situaties maar de werken zijn uitgevoerd in verschillende technieken. De kleuren verwijzen naar de vier seizoenen.

Tentoonstelling: Ode aan Midden-Delfland met werk van Tineke van Gils en Rina Groot - 14 augustus 2021

Informatie

Plaats: Dorpskerk, Dorpsstraat 3 te Schipluiden.
Website: www.dorpskerkschipluiden.nl.
Opening: Elke zaterdag t/m monumentenweekend 11 en 12 september 2021, 13:00-16:00 uur.
Toegang: gratis, vrije gift.

17 augustus 2021